Egyéb kapcsolati segítség

Nevelési tanácsadás

Mi okozza a legtöbb problémát a szülőknek? A gondozás, az eltartás? legkevésbé sem. Az előbbi jól ellesett minták alapján működik, az utóbbit minden család megoldja. Akkor tárjuk szét tehetetlenül a kezünket, amikor szemünk fénye hisztizik, dacosan ellenáll, vagyis magatartási problémái vannak. Ez a folyamat elkísér minden szülőt gyermeke óvodás korától a felnőtté válásig. A magatartási,- beilleszkedési problémák, az érzelmi, indulati élet zavarai később teljesítményzavarokhoz, félelmek és szorongások kialakulásához vezetnek. Ezért fontos idejében kezelni ezeket.

Orientáció, egyéni konzultáció, semleges helyzetértékelés.

A személyes konzultáció mindkét szülő részvételével zajlik.

Időtartam: változó (igény szerint).

Tanulásmódszertan

Azoknak a diákoknak érdemes tanulásmódszertannal foglalkozni, akiknek az önálló ismeretszerzéshez szükséges a tanulási motiváció fejlesztése, vagy akiknek fontos az önálló tanulási technikák tudatos alakítása, differenciált fejlesztése. Gondot jelenthet a minőségi tanulás a hosszabb ideig külföldön dolgozó szülők hazatérő gyermekeinek, vagy az egy vagy több tanévet, illetve hosszabb-rövidebb időtartamú nyelvtanfolyamot külföldön végző, onnan hazatérő diákoknak, — külföldi — de hosszabb ideig itt dolgozó — családok magyarul már valamennyire tudó gyermekeinek. Gondot jelenthet azoknak is, akik elfoglaltságuk miatt (sport, művészet, stb.) időszakosan nem tudnak részt venni az iskolai oktatásban.

Pályaválasztási tanácsadás

Ha a szülő és gyermeke tanácstalannak érzik magukat a gyermek jövőjét illetően, ha a család nem tudja eldönteni, hogy tinédzser gyermeke merre menjen tovább, vagy esetleg gyermeke nem érzi jól magát a jelenlegi iskolájában, azaz váltani szeretne.

Ha ez így van, akkor várjuk egyéni konzultációnkon. Akár általános iskolás, vagy középiskolás diákról van szó, ha szívesen átbeszélné ő, vagy szülője a helyzetet, szakértő segítségével megteheti.

Szakértők bevonásával felmérjük a gyermek képességeit, beszélgetünk az érdeklődési területeiről, valamint közösen átgondoljuk az eddigi tanulmányi pályafutását.