MEGFELELNI AKARÁS 2.

MEGFELELNI AKARÁS 2.
De mi van e mögött? Hogyan lehet teljesíteni ezeket az elvárásokat? A feladat nem lehetetlen, viszont fel kell mérnünk, hogy megéri-e. Megéri-e a nap 24 órájából 8-nál többet munkával tölteni? Mi az, amire ezáltal kevesebb idő jut? Mi szorul ezáltal háttérbe? Akarjuk-e, hogy ez megtörténjen? Az egyensúlyt nagyon nehéz megtalálni, még nehezebb megtartani a munka és a magánélet között, viszont néha érdemes megállni, és elgondolkozni azon, hogy ha ezen az úton megyünk tovább, hova juthatunk. Mit nyerhetünk, mit veszíthetünk?
Előfordulhat az egészségi állapotunkat is veszélyeztethetjük. Megtörténhet, hogy nem jut már annyi időnk a sportra, mint korábban, kevésbé étkezünk rendszeresen, egészségesen, vagy szélsőséges esetben szorongásos tünetek is jelentkezhetnek. Ilyen lehet például az álmatlanság, az emésztési problémák, a mellkasi nyomás, vagy a fejfájás. Ezek már erős üzenetek a testünk részéről, hogy változtatnunk kell.
A teljesíteni vágyás mögött sok-sok tényező állhat a háttérben. Ha ezekre rájövünk, könnyebb lehet a probléma megoldása is. Érdemes ilyenkor ránézni a családi kapcsolatainkra, neveltetésünkre, korai teljesítménnyel kapcsolatos élményeinkre, iskolai helyzetekre. Nagyon fontos dolog, hogy ha úgy érezzük, hogy egyedül erre nem vagyunk képesek, ne féljünk segítséget kérni, akár a környezetünktől, akár egy szakembertől.